Tortide retseptid

Pidupäevatort I 

Toidutare, 26. august 2004, 11:08
Pidupäevatort I 
Väga pidulik tort

Kogus: ühele

Koostisosad
TORDIPÕHI (U 31 CM VORMI JAOKS)
5 tk muna
3 dl suhkur
3 dl jahu
1 dl tärklis
1 sl küpsetuspulber
1 dl soe vesi
TÄIDIS NR 1
4 tk hapud õunad
3 sl või
TÄIDIS NR 2
4 lehte (6 g) �elatiin
6 tk munakollane
2 kuni 2,25 dl suhkur
4 kuni 5 cl kalvados
6 dl vahukoor
KAUNISTUS
5 dl vahukoor
500 g martsipan
nonparelle või hõbekuule
punast ja rohelist toiduvärvi

Valmistamine
DEKORATSIOONID: Martsipanroosid, -lehed ja -südamed. Varu endale nende tegemiseks aega. Värvi 300 g martsipanist ilusaks roosaks. Rulli pärgamentpaberi vahel parajaks õhukeseks ja lõika vormiga väikesed ümmargused ringid rooside tegemiseks, sa vajad neid 40-50 tükki. Ülejäänud martsipan värvi roheliseks. Rulli pärgamentpaberi vahel õhukeseks ja lõika välja 16 südant ja 30 lehte. TORDIPÕHI: Määri vorm võiga ja pane paber vormipõhja. Vahusta muna suhkruga tugevaks vahuks. Sega jahu, tärklis ja küpsetuspulber ja lisa munavahule. Lisa soe vesi. Vala segu vormi ja küpseta 180ºC juures u 45 minutit. Proovi tikuga, kas kook on valmis. Valmis koogil lase u 5 minutit vormis seista, siis võta välja, lase jahtuda ja lõika kolmeks põhjaks. TÄIDIS nr 1: Koori ja tükelda õunad ning kuumuta võis, lase jahtuda. TÄIDIS nr 2: Lahusta zhelatiin külmas vees. Vahusta munakollased ja suhkur tugevalt, lisa calvados ja maitse, et see oleks hea. Sulata zhelatiin ja sega munasegusse. Vahusta munavalge ja sega munakollase seguga. Jaga pruunistatud õunad kaheks. Ūks osa määri põhjale ning õunte peale määri teisest täidisest pool. Sama tee teise põhjaga ja kõige peale pane kolmas põhi. Pane tort jahedasse, et zhelatiin taheneks. KAUNISTAMINE: Vahusta vahukoor, määri või pritsi tordipritsist üle tordi. Kaunista martsipanrooside, -südamete ja -lehtedega. Puista hõbekuulikestega üle.  

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee