Tortide retseptid

Mandlitort I 

Toidutare, 30. juuli 2004, 12:59
Mandlitort I 
Lihtsalt valmistatav mandlitort.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 15 minutit + u 45 minutit küpsetamiseks + enne tordi kokkupanekut jahtub.

Koostisosad
TORDIPÕHI
100 g või
200 g mandlid
1 dl jahu
2 tk muna
2 dl suhkur
TÄIDIS NR 1
1 dl portveinimarmelaad
TÄIDIS NR 2
1.5 dl rabarberimarmelaad
GLASUUR
2 dl tuhksuhkur
1 kuni 2 sl vesi
rohelist toiduvärvi
KAUNISTUS
suhkrulilled

Valmistamine
TORDIPÕHI: Sulata või, purusta mandlid. Sega mandlid jahuga. Vahusta muna suhkruga. Vala mandli-jahusegu munavahtu vaheldumisi võiga. Vala segu tordivormi ja küpseta 175ºC juures u 45 minutit, kuni kook on küps, proovi tikuga. Lase tordipõhjal jahutuda ja lõika siis kolmeks põhjaks. TÄIDIS: Kata üks põhi ühe marmelaadi ja teine teise marmelaadiga ning aseta üks põhi teise põhi peale. GLASUUR: (vt. Nõuanded- küpsetamine II- kuidas valmistada võõpa.)Sega vesi sukruga, lisa veidi rohelist toiduvärvi ja vala üle tordi. Kaunista väikeste suhkrulilledega. 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee