Küpsetised

Õuna-ricotta-purukook 

Lia Virkus, 15. august 2011, 06:34
Õuna-ricotta-purukookFoto: Jaan Heinmaa
Klassikaline õuna-kohupiima-purukook maitseb alati ja eriti hästi kodumaiste hapukat sorti õuntega.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + küpsetamiseks 30 minutit

Koostisosad
6 dl nisujahu
2 dl suhkur
1 tl söögisooda
250 g või
VAHELE
5 tk �un (suured)
2 spl suhkur
1 spl kaneel (jahvatatud)
TÄIDIS
500 g ricotta (või muu kohupiim)
1 dl suhkur
2 tl vanill- või vanilliinsuhkur
2 dl hapukoor
3 tk muna

Valmistamine
Purutaina valmistamiseks sega söögisooda jahuga. Haki jahusegu ja kuubikuteks tükeldatud või noaga segamini. Lisa suhkur, sega ühtlaseks puruks. (Taina võid valmistada ka köögikombainis.) Puhasta õunad ja lõika õhukesteks viiludeks ning sega suhkru ja kaneeliga.Täidiseks tegemiseks vahusta munad suhkru ja vanillsuhkruga, sega hulka ricotta-kohupiim ja hapukoor.Laota väiksemale ahjuplaadile (25 x 35 cm) küpsetuspaber ja puista sellele kaks kolmandikku purutainakogusest. Kata põhi õunaviilude ja kohupiimatäidisega ning puista peale ülejäänud purutainas. Küpseta 200kraadises ahjus 30 minutit või kuni koogi pealispind on kuldpruun. Lase koogil jahtuda ja lõika ruutudeks.Väljatulek 10 tükki.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee