Kiudainerikkad toidud

Odrajahukarask pärmiga 

Toidutare, 30. juuli 2004, 12:30
Eesti rahvustoit

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 l piim või supileem
25 g pärm
1 tl suhkur
1 tl sool
köömneid
2 kuni 3 sl rasv
6 kuni 8 kl odrajahu

Valmistamine
Lisa leigele piimale 1 tl suhkruga vedeldatud pärm, sool, köömned, sulatatud rasv ja jahu. Sõtku sitke tainas, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Tee tainapind rasvaseks, kata nõu rätikuga ja pane sooja kohta (u 30º) u tunniks kerkima. Kerkinud tainas sõtku veel kord läbi ja jäta uuesti 20-30 minutiks kerkima. Vormi tainast õhukesed pätsid, pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätikuga kaetult veel 10-20 minutit kerkida, määri piimaga ja küpseta 200-220ºC juures. Küpsenud karskid kata rätikuga, et koor oleks pehme.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee