Kiudainerikkad toidud
30. juuli 2004, 12:30

Odrajahukarask pärmiga

Eesti rahvustoit

Kogus: ühele

Koostisosad
0.5 l piim või supileem
25 g pärm
1 tl suhkur
1 tl sool
köömneid
2 kuni 3 sl rasv
6 kuni 8 kl odrajahu

Valmistamine
Lisa leigele piimale 1 tl suhkruga vedeldatud pärm, sool, köömned, sulatatud rasv ja jahu. Sõtku sitke tainas, mis käte ja kausi küljest lahti lööb. Tee tainapind rasvaseks, kata nõu rätikuga ja pane sooja kohta (u 30º) u tunniks kerkima. Kerkinud tainas sõtku veel kord läbi ja jäta uuesti 20-30 minutiks kerkima. Vormi tainast õhukesed pätsid, pane küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase rätikuga kaetult veel 10-20 minutit kerkida, määri piimaga ja küpseta 200-220ºC juures. Küpsenud karskid kata rätikuga, et koor oleks pehme.