Küpsetised

Tuunikala-suvikõrvitsa pirukas 

Tiina Trolla, 20. juuli 2006, 14:05
Tuunikala-suvikõrvitsa pirukas
Tuunikalast ja suvikõrvitsast saab valmistada ideaalse maitsega piruka. Sobib serveerida nii igapäevaselt kui ka miks mitte pidulauale. Retsept sobib 1 ahjuplaadi valmistamiseks.

Kogus: ühele

Koostisosad
TAINAS
200 g võid
2 dl nisujahu
2 dl riisijahu
0.5 tl sool
TÄIDIS
2 tk sibul
2 karpi tuunikala omas mahlas
2 sl toiduõli
1 tl sidrunipipar
1 keskmine suvikõrvits
soola
3 dl hapukoor
2 tk muna
150 g riivjuust
seesamiseemned
tilli

Valmistamine
Alusta piruka valmistamist taina tegemisest.Selle tarvis pane kaussi toasooja võid, nisu-ja riisijahu, natukene soola ning vett. Näpi kõik koostisained ühtlaseks tainaks ning aseta täidise valmistamise ajaks külmikusse tahenema.Täidise valmistamine.Lõika suvikõrvitsad viiludeks ning puista need kergelt soolaga üle. Jäta seniks külmikusse, kuni valmistad täidist. Puhasta sibulad ja haki peeneks. Kuumuta toiduõli pannil ning kalla sinna kuubikutes lõigatud sibulad. Prae sibulad kergelt läbi (senikaua kuni muutuvad klaasjaks), lisa kahvliga peeneks tehtud tuunikalakonserv, sidrunipipar ning kuumuta. Soola pole tarvis juurde lisada, sest tainas ja hapukoorest-juustust, suvikõrvitsast tehtud kate annab niigi soola.Võta tainas külmikust välja ning rulli see ahjuplaadile ühtlaselt laiali. Kalla tainale tuunikala ja sibula segu. Sinna peale lao soolaga seisnud suvikõrvitsa viilud (sool eraldab liigse vedeliku ning pirukas ei tule liiga vesine). Puista täidisele tilli.Sega juustust, hapukoorest ja munadest segu ning kalla täidise peale.Kõige peale raputa seesamiseemneid.Küpseta 200 kraadi juures 30-35 minutit või senikaua kuni täidis on hüübinud ja omandanud kauni kuldkollase välimuse.