Lõunasöögi retseptid
30. juuli 2004, 09:24

Täidetud suvikõrvits

Sobib suurepäraselt grillitud liha või kala juurde.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tk (400 g) suvikõrvits
50 g sink
5 tk kivideta oliivid
1 tk küüslauguküüs
1 sl või
125 g kodujuust
1 sl hakitud petersell
1 tk sibul
0.5 tl sool
must pipar
riivjuust
kaunistuseks petersellilehted

Valmistamine
Lõika suvikõrvits 2 cm paksusteks ratasteks. Lõika noaga või kaabi lusikaga sisu välja nii, et põhi jääks alles. Pane rattad küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja küpseta 225ºC juures mõlemalt poolt u 4 minutit. Haki sink, oliivid, sibul, küüslauk ja suvikõrvitsa viljaliha, prae võis. Kui pannile tekib vedelik, siis vala ära. Lisa kodujuust ja maitseained. Täida veidi jahtunud suvikõrvitsa viilud seguga ja puista üle riivjuustuga. Küpseta ahjus u 15 minutit.