Kiudainerikkad toidud

Piparmündiželee õunaga 

Toidutare, 4. detsember 2007, 12:37
Traditsiooniliselt serveeritakse ürdiželeed mitmesuguste lihatoitudega, klassikaline piparmündiželee, mis sobib eriti hästi lambaprae lisandina ja on ka lastele meelepärane.

Koostisosad
1.5 kg �un
7 dl vesi
1 kimp värske piparmünt + 3 sl hakitult
7 dl veiniäädikas
suhkur
roheline toiduvärv

Valmistamine
Tükelda õunad ja pane koos piparmündiga kuuma vette keema. Keeda seni, kuni õunad on püreestunud. Lisa veiniäädikas ja keeda 5 minutit. Tõsta sõelale ja lase öö läbi nõrguda.
Mõõda vedelik ära ja lisa 75 grammi suhkrut iga dl kohta. Pane vedelik potti ja keeda suurel kuumusel mõned minutid, kuni see hakkab tahenema. Lisa hakkitud piparmünt ja toiduvärvi niipalju, et želee muutub roheliseks ja ilusaks. Toiduvärvi asemel on soovitav kasutada spinatipulbrit, ka see annab ilus rohelise värvi ja pole briljant-rohelist värvi. Lase veel korraks keema minna. Vala kuum želee purki ja sulge purk.
 

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee