Küpsetised

Kohupiimapirukas 

Toidutare, 4. veebruar 2008, 07:54
Lahtine kohupiimapirukas.

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
u 25 + u 45 minutit kerkib+ u 25 minutit küpseb.

Koostisosad
TÄIDIS
25 g pärm
100 g või
2 dl piim
3 sl suhkur
6 kuni 7 nisujahu
TÄIDIS
200 g mandlimass
3 tk muna
500 g kohupiim
0.5 kl rosinad
1 dl suhkur
1 sl vanillsuhkur
MÄÄRIMISEKS
1 tk muna

Valmistamine
Lahusta pärm, sulata või, lisa leige piim (u 37 ºC). Sega, lisa suhkur ja jahu. Sõtku tainas. Lase kerkida u 15 minutit. Võta 1/3 tainast. Pane taigen 30x40 küpstusplaadile ja lase kerkida u 30 minutit. Riivi mandlimass jämedalt, sega muna, kohupiima, (vees leotatud) rosinate, suhkru ja vanillsuhkruga. Laota segu küpsetuspannil olevale tainale. Rulli ülejäänud tainas pikaks ribaks ja lõika juppideks. Pane ribad risti üle täidise. Küpseta 200 ºC juures u 25 minutit. 

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee