Toidukordade retseptid

Pähklisai 

Toidutare, 30. juuli 2004, 07:50
Maitsev küpsetis

Kogus: ühele
Valmistusaeg:
Valmistamisaeg u 15 minutit+ u 1 tund kerkib+ u 40 minutit küpseb.

Koostisosad
50 g pärm
3 dl leige vesi
250 g kohupiim
1 sl suhkur
1 kuni 2 tl sool
3 kuni 4 dl jämedalt hakitud pähklid
12 kuni 13 dl nisujahu

Valmistamine
Lahusta pärm leiges vees. Lisa kohupiim, suhkur, sool, pähklid ja peaaegu kogu jahu. Sõtku tainas. Kata rätikuga ja lase kerkida soojas kohas u 45 minutit. Tõsta tainas jahuga üle puistatud lauale. Vormi kaks saia, pane saiad küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Lase kerkida u 30 minutit, pintselda sai veega üle ja küpseta 200ºC juures u 40 minutit.