Kalatoitude retseptid

Marineeritud lutsud Pajuvärava moodi 

Heidi Hanso, 17. jaanuar 2018, 06:00
HEIDI HANSO. Tõeline saare naine ja kevadine kuivakala.Foto: Kalev Lilleorg

Heidi Hanso on haruldane naine, sellist otsi tänapäeval tikutulega! Olgu need murakad, puravikud, metspähklid, mädarõigas, pohlad, kuked, kanad, lambad, mustikad, kurgid, kõrvitsad või kalad – kõigest sünnivad tema käe all imelised road. Eks neid retsepte saa ju mujalt ka, kuid Heidi on ehe ja natuke juba kuulus ka, seega maitseme täna ja edaspidi just tema poolt päris elus järele proovitud ja heaks kiidetud saaremaiseid hõrgutisi. Temalt toimetusse saabunud retseptile oli kaasa pandud ka väike “tekkelugu”.

Mulle meeldib kõiki toite täitsa nullist ise teha, sealhulgas ka hoidistada. Kuidagi on aga aastate jooksul nii välja kukkunud, et kõikvõimaliku kraami marineerimine on minu leivanumber ja – enda saba kergitades – no tuleb ikka kuratlikult hästi välja ka! Kes oma töösse ise respektiga ei suhtu, selle tööd ei hinda teisedki. Pajuvärava vanasõna. (Pajuvärva on Heidi talu nimi. – toimetaja märkus)

Jagan teiega oma viimaste aastate jooksul nüanssideni välja timmitud marineeritud lutsu retsepti.

Edasi lugemiseks: