Toiduuudised

Suvemarjade kuul ei saa mõnusast marjakoogist üle ega ümber (1)

Pille Enden, 29. juuni 2019, 10:00
Foto: Jaan Heinmaa
Suveajal ei saa ühest maitsvast marjakoogist üle ega ümber.

Itaaliapärane ricotta-sidrunikook on pehme, maitsekas ja suvemarjadest värske. Mahe mascarpone-kreem, mustikakaste ja sidrunivõie annavad koogile vajaliku maitsenüansi. Marjavalikut võib oma maitse järgi varieerida.

Ricotta-sidrunikook marjadegaFoto: Jaan Heinmaa

Ricotta-sidrunikook marjadega

Kuigi esialgu tundub olevat selle koogiga hirmus palju sehkendamist, ei ole see nii – valmistamine läheb üsna libedalt.
10 tk
Valmistusaeg 35 minutit + 40–45 minutit ahjus

Põhi:
5 muna
1,5 dl suhkrut
1 riivitud sidruni koor
0,75 dl ricottat
2 dl oliiviõli
4 dl jahu
1,5 tl küpsetuspulbrit
näpuotsaga soola

Mustikakaste:
200 g mustikaid
0,5 sidruni mahl
2–3 sl mett

Täidis:
300 g mascarponet
2 dl vahukoort
4 sl suhkrut
1,5 dl sidrunivõiet e lemon curdi
300 g põldmarju
300 g mustikaid

Kuumuta ahi 160 kraadini. Kata 22–23 cm vorm küpsetuspaberiga ja määri võiga.
Mikserda munad suhkruga lahti, lisa sidrunikoor ja ricotta. Mikserda hulka oliiviõli. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool, lisa tainasse ja sega hästi läbi. Vala tainas vormi, küpseta 40–45 minutit, kui tikk jääb välja tõmmates puhtaks. Lase jahtuda.
Kui põhi on ahjus, valmista mustikakaste. Pane mustikad ja sidrunimahl potti ja kuumuta 4–5 minutit, kuni marjad on pehmed. Maitsesta meega.
Vahusta mascarpone suhkru ja vahukoorega kohevaks.
Lõika põhi lapiti pooleks. Määri peale sidrunivõie, siis pool mascarponevahust, nirista üle poole mustikakastmega ja aseta peale pool kogust marju. Tõsta peale teine põhjakiht, ülejäänud mustikakaste, mascarponevaht ja ülejäänud marjad.