Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
12. märts 2019, 19:29

Tee ise energiat täis batoon

Kui kevadväsimus peale tikub, aitab üks energiat täis batoon. Võta see kaasa kooli, tööle, trenni või eksamile.

Müslibatoon maapähklivõi ja šokolaadiga

12–14 tk
Valmistusaeg 30 minutit + 3–4 tundi külmkapis

200 g datleid
4 dl kaerahelbeid
8 sl maapähklivõid
100 g tumedat šokolaadi
4 tl vanilliekstrakti
näpuotsaga meresoola

Kalla datlitele kuuma vett, nii et need oleks kaetud, ja leota 15 minutit, kõvemaid datleid leota kauem. Kurna, kuid jäta esialgu leotusvesi alles.
Sulata šokolaad veevannil. Pane kõik koostisained köögikombaini ning töötle ühtlaseks massiks. Kui tainas on liiga kuiv ja tihke, lisa paar supilusikatäit leotusvett.
Pane mass küpsetuspaberile ja vormi sellest 20 x 20 cm suurune 1 cm paksune ristkülik. Suru mass tihedalt kokku. Pane 3–4 tunniks, aga parem kui kogu ööks külmkappi. Lõika batoonideks.

Foto: Jaan Heinmaa