Väldi neid kuut viga uusaastalubaduste andmisel.Foto: Hannah Olinger / Unsplash
Nipid
1. jaanuar 2021, 05:38

6 peamist viga, mida uusaastalubadusi tehes vältida

Aastanumbri vahetumisel on ikka kombeks panna paika eesmärke uueks aastaks. Kahjuks loobub enamik nende täitmisest juba enne, kui kätte on jõudnud küünlapäev. Mida peaksid tegema, et sinu lubadused ka eesmärgini jõuaksid?

Selleks et aasta lõpuks võiksid öelda, et kõik sinu eesmärgid on täidetud, tuleb vältida kuut põhilist viga.

1. Liiga suured lubadused

Suurtel unistustel ja plaanidel ei ole midagi viga, kuid selleks, et neid teostada, jaga need väiksemateks etappideks. Nii on neid lihtsam hoomata ja ka väiksem võimalus põruda.

2. Ebamäärased lubadused

Kas lubadus saada paremaks inimeseks, elada tervislikumalt või lugeda rohkem raamatuid tuleb tuttav ette? Sellised plaanid ei lähe iial täide, sest need on liiga ebamäärased. Eesmärk peab olema võimalikult täpne ja mõõdetav, et igapäevases argirutiinis mitte ununeda. Pane täpselt kirja mitu raamatut tahad aasta jooksul lugeda ning mitu neist peaksid sa sellisel juhul nädalas või kuus ette võtma.

3. Teostamatud lubadused

Eesmärke seades pead olema endaga aus. Kui oled võtnud korduvalt sama eesmärgi, mida sa kunagi ei täida, siis miks see nii on? Pea piiri ambitsioonidega ja võta endale eesmärk, mida suudad saavutada. Ennast analüüsides leia põhjused, mis käivitavad läbikukkumise ja loo endale realistlik tegevusplaan, kuidas seda vältida.

4. Teed lubadusi, sest on 1. jaanuar

Kui teed lubadusi ja plaane elu muutmiseks ainult sellepärast, et algab uus aasta, on sinu plaan juba eos läbi kukkunud. Pigem mõtiskle, kuidas see eesmärk sinu elu muudab ja mida head endaga kaasa toob. Eesmärgid saavad teoks vaid läbi sisemise motivatsiooni.

5. Räägid kõigile oma plaanidest

Mõtle hoolikalt läbi, kellele oma eesmärkidest räägid. Vali selleks inimesed, kes sind tõeliselt toetavad ja innustavad.

6. Kõik või mitte midagi

Tihti antakse juba peale esimest libastumist oma eesmärkide poole püüdlemise osas alla. Pigem mõtle, et eksida on inimlik! Võta seda kui võimalust õppida oma vigadest ja püüa neid tulevikus enam mitte korrata. Ära jää nukrutsema, vaid võta ennast uuesti käsile!

Allikas: Psychcentral.com