Foto: Kersti Niglas
Toiduuudised
21. september 2016, 06:00

«Terevisiooni» uudisteankur Elo Ellermaa

jagab nippe, kuidas varajasele ärkamisele vaatamata terve päeva ergas püsida.

Vesi igal kujul

Mis iganes kellaajal ma ärkan, eriti kui see on kell neli hommikul, alustan ma päeva kahe klaasi veega. See aitab mu kehal ärgata. Edasi vedelen ma mõnda aega duši all. Vesi on minu element juba lapseeast saati. See rahustab, kuid samas virgutab mind. Vesi aitab mul ka pärast rasket tööpäeva minutitega rahuneda.

Hetk ärkamiseks

«Terevisiooni» hommikutel võiksin ma kodust välja saada paarikümne minutiga, kuna välimuse eest hoolitsetakse tööl, aga mul läheb alati vähemalt 45 minutit. Seda sellepärast, et võtan enda jaoks 15 minutit rahulikku aega, mil joon tassi kohvi ja loen vaikuses uudiseid. See aitab mul end pikaks päevaks koguda ja mitte ainult «Terevisiooni» hommikutel, vaid absoluutselt igal hommikul.

Inimesed minu ümber

Vahel venivad mu tööpäevad kuni 16tunniseks ja väsimus tahab vägisi võimust võtta. Kui tundub, et enam ei jaksa, piisab mul minna mõne oma hea kolleegi juurde ja arutada maailmaasju, naljatleda või ka kurta väsimuse üle. Toredad inimesed minu ümber toovad taas naeratuse suule ja kaotavad väsimuse.

Trenn

Minu töögraafiku puhul on end vahel väga raske motiveerida trenni minema. Kuid pärast kõige raskema osa ehk välis­uksest väljumise seljatamist pole ma kunagi pidanud kahetsema, et trenni läksin. Jah, väsimust see ära ei võta, kuid tõstab tuju ja teeb mõtte n-ö lahti.