Murdmaasuusatamine põletab samuti rohkem kaloreid kui jooksmine, samas on see liigestele mõeldes palju leebem.Foto: PantherMedia/Scanpix
Liigume
3. jaanuar 2019, 18:44

Kaheksa treeningut, mis põletavad kaloreid jooksmisest tõhusamalt (11)

Jooksmine on paljude arvates kiireim viis rasvapõletuseks. Kuid jooksmine avaldab jalgadele, reitele ja põlvedele liiga suurt koormust. Kuidas neid säästes kaloreid põletada?

The Healthy Food toob välja kaheksa treeningviisi, mis põletavad tegelikult rasva jooksmisest rohkemgi.

 1.Sangpommi tõstmine. See on väga lihtne ja kerge harjutus, millele ei pea ühekorraga kulutama ka palju aega. Ka paar minutit sangpommi rebimist aitab tõhusalt rasva põletada, minutis kulub seda tehes 20 kalorit.

2. Jalgrattasprint on ideaalne algajaile ja neile, kes ei suuda regulaarselt treenida. Parima tulemuse saamiseks tuleb esimese minuti jooksul vändata nii kiiresti kui võimalik ning siis järgmised paar minutit rahulikult vändata. Kiirust saab muuta iga paari minuti tagant.

3. Hüppenööriga hüppamine on laste seas alati populaarne, sest see on lõbus ning lihastele kasulik. Kui sa hüppad 100 hüpet minutis, põletad selle ajaga 13 kalorit.

4. Sõudeergomeeter on kaloripõletuseks äärmiselt tõhus vahend. Sellel treenides kulutad 12-13 kalorit minutis. Ja saad väga kaunid biitsepsid ning käevarred.

5. Cross fit treening on äärmiselt tõhus treeningstiil, mis järgib inimese igapäevaseid liigutusi.

6. Kätekõverdused aitavad põletada rasva ja parandada ka ainevahetust.

7. Hüppega kükid on väga lihtsad harjutused, mida saab teha igal pool. Neid tehes põletad sa umbes 42 kalorit ühe minuti jooksul.

8. Murdmaasuusatamine põletab samuti rohkem kaloreid kui jooksmine, samas on see liigestele mõeldes palju leebem.