Sibularoosidega lahtine pirukasFoto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
3. jaanuar 2019, 10:47

BLOGI | Sibularoosidega quiche

Sibularoosidega kaunistatud quiches ehk lahtises pirukas on blogi Jazzinokitcheni retseptis kasutatud Peipsi krehvtiseid sibulaid ja inglise muredat juustu.

Gluteenivaba taignapõhi:
90 g maisijahu
80 g riisijahu
80 g võid
0,5 tl soola
1 tl küpsetuspulbrit
1 muna
vajadusel umbes 1 sl vett
Täidis:
umbes 7-8 väiksemat sibulat
3 muna
2 dl piima
200 g muredat juustu
1 tl soola
2 tl meelepäraseid ürte, kas nt tüümiani või ürdisegu
musta pipart


1. Surista blendris jahud soola, küpsetuspulbri ja külmade võitükkidega puruks. Lisa muna ja sega läbi. Lisa vajadusel veidi vett ja mätsi taignapalliks. Suru tainas 28cm laiuse pirukavormi põhja ja äärtesse ning pane külmkappi ootele, kuniks täidise valmistad.
2. Koori sibulad ning lõika ristipidi kas pooleks või kolmeks, olenevalt kui suured sibulad sul on. Viilude paksus / kõrgus võiks jääda umbes 1,5 cm kanti.
3. Klopi munad piima, soola, 1 tl ürtide ning 100 g murendatud juustuga läbi.
4. Lao sibularoosid pirukapõhjale, vala peale täidis ning kõige peale murenda ülejäänud juust. Puista teine teelusikatäis kuivatatud ürte ja keeruta paar keerdu musta pipart pirukale.
5. Küpseta 180 kraadises ahjus pöördõhuga umbes 30 minutit, kuni pirukas on pealt helekuldne. Serveeri kas soojalt, leigelt või jahtunult - pirukas on igati hea.

Hea teada! Juustuletist võiks valida muredad inglise juustud nagu valge Stilton või Wensleydale.

Loe pikemat blogipostitust siit