Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
6. jaanuar 2019, 12:23

KOOLILAPSE KOKAKOOL: kosutav smuutikauss

Smuutikauss tähendab tegelikult paksemat sorti smuutit, mida serveeritakse kausist koos meelepäraste katetega. Paksema konsistentsi saavutamiseks tuleb puuviljad ja marjad enne püreestamist külmutada. Nii saad lihtsa vaevaga meisterdada kasuliku, ent tervisliku vahepala või magustoidu.

Mitmele: 1
Valmistamisaeg: 10 min
Muu info: gluteeni- ja laktoosivaba

1 banaan
1 klaas (külmutatud) mangotükke
1 klaas (külmutatud) vaarikaid
0,5 klaasi apelsinimahla

Serveerimiseks:
banaaniviile, marju, müsli.

Foto: Ragne Värk

1. Kui sul külmutatud puuvilju/marju ei ole, tükelda komponendid ja hoia neid enne smuutikausi valmistamist sügavkülmas.

Foto: Ragne Värk

2. Tõsta külmutatud puuviljad ja vaarikad kannmikserisse.

Foto: Ragne Värk

3. Lisa apelsinimahl ja püreesta ühtlaseks seguks.

Foto: Ragne Värk

4. Vala segu kaussi. Pane juurde meelepärased lisandid ja asu sööma.

 Foto: Ragne Värk