Kaunid ja maitsvad korvikesed on pidulaua ehe.Foto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
26. detsember 2018, 12:06

BLOGI | Peolauale: vaarika-jogurtivahuga korvikesed

Luba uusaasta lauale, midagi kaunist ja maitsvat. Selleks pakub blogi Jazzinokitchen pehme sisuga krõbedaid vaarikakorvikesi.

Retseptis antud kogusest valmib 8 10cm korvikest

Põhi:
100 g võid
80 g tuhksuhkrut 
1 muna 
2 suurt sl magustamata kakaopulbrit 
225 g jahu 
Täidis
250 g vaarikaid 
1 tl matcha pulbrit 
2 lehte želatiini 
150 g paksu maitsestamata jogurtit 
50 g tuhksuhkrut 
4 munavalget 
Kaunistamiseks vaarikaid, veidi matcha pulbrit ja soovi korral jõhvikaseemneid või külmkuivatatud marju 

Valmista korvikesed nii:

1. Korvikeste tegemiseks sega muretaina jaoks või tuhksuhkruga. Lisa muna ning klopi ühtlaseks. Viimasena lisa kakaoga segatud jahu ning sõtku väheste liigutustega taignaks. Mässi kilesse ning pane külmkappi pooleks tunniks puhkama.
2. Rulli tainas jahuga ülepuistatud laual õhukeseks, lõika välja ringid ning suru vormidesse. Lase veel külmkapis nii pool tunnikest taheneda.
3. Torgi kahvliga korvide põhjad auguliseks, kata küpsetuspaberi ning kuivatatud ubade-hernestega (või keraamiliste küpsetuskuulidega, kui sul juhtub neid olema) ning küpseta 10 minutit 180 kraadi juures. Seejärel eemalda paber ubadega ning küpseta veel 15-20 minutit, kuni korvikesed on läbi küpsenud. Võta ahjust ning lase jahtuda. Enne täidise sisse panekud lase korvid täielikult jahtuda.
4. Täidise tegemiseks paisuta želatiini külmas vees ja samal ajal püreesta vaarikad.
5. Kuumuta 2 sl vaarikapüreed ning sega matcha pulber püreega. Sulata sealsamas kuumas pürees ka kuivaks pigistatud želatiinilehed. Sega kuum püree ülejäänud vaarikapüree, tuhksuhkru ja jogurtiga.
6. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ning sega osade kaupa vaarika-jogurtiseguga. Lase vahul kausis pool tundi külmkapis taheneda ning täida seejärel seguga korvikesed. Kaunista vaarikate, matcha pulbri ning soovi korral ka jõhvikaseemnete või külmkuivatatud marjadega - annab ilusa efekti.

Hea teada! Muretaignakorvikesed võid juba päev-kaks varem valmis teha, siis jääb serveerimispäeva hommikul vaid vaht valmis segada ning korvikestesse tõsta. Vaarikad lisa korvikestele vahetult enne serveerimist.

Loe ka pikemat blogipostitust