Mõnusate vürtsitega kõrvitsasalat kuulub kindlalt jõululauale.Foto: Jocelyn Maloney, Unsplash
Toiduuudised
23. detsember 2018, 11:38

RETSEPT | Jõululaua klassika: marineeritud kõrvits

Vana klassika austajatel on kindlasti pidulaual kausike marineeritud kõrvitsasalatit. Nelgi ja vürtsiteradega hõrgult lõhnav ja maitsev hoidis valmib imelihtsalt.

Vaja läheb:
1 kg kõrvtsakuubikuid
4 klaasi vett
300-400 g suhkrut
6-8 nelki
5-6 vürtsitera
veidi kaneelikoort
3 spl 30% söögiäädikat

Valmista marineeritud kõrvitsad nii:
1. Puhasta ja tükelda kõrvits.
2. Pane suurde supipotti vesi, suhkur ja marlisse keeratud vürtsid. Lase keedusel keeda kuni suhkur on lahustunud.
3. Lisa potti äädikas ja kõrvitsakuubikud. Lase marinaadil keema tõusta ning kontrolli aegajalt, tikuga kas kõrvitsatükid on pehmed. Jäta need veidi krõmpsuks, sest purgis küpseb kõrvits edasi.
4. Tõsta kõrvitsakuubikud vahukulbiga purkidesse. Lase marinaadil veel paar minutit keeda ning eemalda marlisse keeratud vürtsid. Vala marinaad kõrvitsatükkidele.

Allikas H. Ottenson, “Hoidised,“ 1970