Linnupiimakomme saab ka ise teha!Foto: Jazzinokitchen
Toiduuudised
13. detsember 2018, 14:00

RETSEPT | Nostalgilised linnupiimakommid

Eesti kööki on linnupiimakommid jõudnud eelkõige slaavi kultuurI kaudu, kus nii Poola kui ka Venemaa loevad linnupiima retsepti oma kullavaramu osaks. Blogi Jazzinokitchen on valmistanud sellest maitsvast maiusest oma versiooni.

Retseptis antud kogustest valmib 30 kommi

Vajab läheb:
70 g toasooja võid
100 g kondenspiima
5 g želatiinipulbrit + veidi vett
1 suure sidruni mahl ja riivitud koor
3 munavalget
140 g suhkrut
tikuotsatäis kollast toiduvärvi
soovi korral katmiseks tumedat šokolaadi

Tee komme nii:
1. Pane želatiin külma veega paisuma.
2. Vahusta või heledaks vahuks, lisa kondenspiim ning vahusta uuesti läbi.
3. Vala paisunud želatiin, sidrunimahl ja -koor potti ning kuumuta, kuni želatiin on paisunud. Lisa potti umbes 2/3 suhkrust ning sega, kuni suhkur on sulanud. Võta siirup pliidilt.
4. Vahusta munavalged tugevaks vahuks, lisa ülejäänud suhkur ning vahusta, kuni saad läikiva tugeva vahu. Nirista samal ajal edasi vahustades hulka sidrunisiirup ning viimasena jao kaupa võikreem. Kui soovid, lisa hambatiku otsaga ka kollast toiduvärvi.
5. Vala fooliumiga vooderdatud neljakandilisse vormi ja pane külmkappi hanguma. Mina kasutan kas üht veidi ülemõõdulist suurt leivavormi või kaht tavasuuruses keeksivormi. Kui kasutad silikoonvorme, tuleks need enne võiga määrida, muidu jääb suflee kinni.
6. Kui mass on õige linnupiima konsistentsi saanud, lõika meelepärased tükid ja kasta soovi korral tumedasse vesivannil sulatatud šokolaadi. Venemaal, kus linnupiima kook on pea sama populaarne kui kommid, kaetakse kommid tihti ka linnupiima koogi eeskujul ainult pealt šokolaadiga, jättes küljed paljaks.