Foto: Jaan Heinmaa
25. november 2018, 14:30
Küpsetaja talve-eri! Pista ahju verivorstipirukad!
Koostisosadest valmib umbes 1 ahjuplaaditäis
u 200 g leht- või pärmilehttainast
u 12–16 peenikest verivorstikest (näiteks Maks & Mooritsa Tooma verivorstikesi peekoniviiludega)
soovi korral 6 viilu peekont, lõika pikiribadeks
rosmariinioksakesi
1 lahti klopitud muna
2 sl kanepi-, seesami- või päevalilleseemneid
serveerimiseks pohla- või jõhvikahoidist või meelepärast sinepit
Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Lõika tainast 2 cm laiused ribad. Keera vorstikesed peekoni- ja tainaribadesse ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võimaluse korral hoia pisut aega külmas. Pintselda lahti klopitud munaga ja puista peale meelepäraseid seemneid. Küpseta 20–30 minutit ning serveeri pohla- või jõhvikahoidisega või mõne muu meelepärase kastmega.
Retsept: Hanne Paljak
Kommentaarid (0)