Foto: Jaan Heinmaa
Toiduuudised
25. november 2018, 14:30

Küpsetaja talve-eri! Pista ahju verivorstipirukad!

Koostisosadest valmib umbes 1 ahjuplaaditäis

u 200 g leht- või pärmilehttainast

u 12–16 peenikest verivorstikest (näiteks Maks & Mooritsa Tooma verivorstikesi peekoniviiludega)

soovi korral 6 viilu peekont, lõika pikiribadeks

rosmariinioksakesi

1 lahti klopitud muna

2 sl kanepi-, seesami- või päevalilleseemneid

serveerimiseks pohla- või jõhvikahoidist või meelepärast sinepit

 Eelkuumuta ahi 200 kraadini. Lõika tainast  2 cm laiused ribad. Keera vorstikesed peekoni- ja tainaribadesse ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Võimaluse korral hoia pisut aega külmas. Pintselda lahti klopitud munaga ja puista peale meelepäraseid seemneid. Küpseta 20–30 minutit ning serveeri pohla- või jõhvikahoidisega või mõne muu meelepärase kastmega.

Retsept: Hanne Paljak