Foto: Jaan Heimaa
Toiduuudised
25. november 2018, 08:31

Särtsakas roog pühapäevaks: lihtne sealihakarri

 500 g Maks & Mooritsa kodumaist seasisefileed (viilutatult)

2-3 sl rapsiõli

1 suurem sibul, hakitud või viilutatud

3-4 küüslauguküünt, purustatud või hakitud

1-2 tšillit, seemnetest puhastatud ja õhukeselt viilutatud

pöidlapikkune jupp ingverijuurt, kooritud ja peeneks hakitud

2-3 sl sojakastet, 2-3 tl kookossuhkrut

400 ml kookosepiima

1 laim, riivi roheline kooreosa ja pigista mahl

Prae kuumal pannil õlis lihaviilud ning maitsesta need soola-pipraga. Tõsta taldrikule ootele. Prae kergelt läbi sibul, küüslauk, tsilli ja ingver ning lisa liha, soja, laimimahl, suhkur ning kookosepiim. Keeda, kuni kaste pisut pakseneb. Serveeri keedetud riisi ja soovi korral maitserohelisega. Sellest kogusest saad 4-6 portsu karrit. Aega kulub 25 minutit.

Retsept: Hanne Paljak