Koostisosad
PÕHI
70 g või
300 g kaeraküpsised šokolaadiga
TÄIDIS
100 g või
360 g kondenspiima (magusat)
PEALE
4 dl rõõsk koor 35%
5 tk banaan
1 tl sidrunimahl
25 g jämedalt tükeldatud tume šokolaad
Valmistamine
1. Sulata või. Tükelda ja purusta küpsised, sega sulatatud võiga. Pane puru 23 cm lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele ning suru tihedalt kokku. Pane 30 minutiks külmkappi.
2. Täidiseks sulata või ja sega juurde kondenspiim. Kuumuta segades, kuni või ära sulab ja kuni segu hakkab tasa keema. Keeda umbes 3 minutit, kuni segu muutub karamellpruuniks. Tõsta põhjale ja tasanda. Jahuta vähemalt 1 tund (või üleöö).
3. Vahetult enne serveerimist löö vahukoor pehmete tippudega vahuks. Lõika 4 banaanist diagonaalsed lõigud ja lao pooled neist põhjale. Sega ülejäänud vahukoorega ja tõsta põhjale. Viiluta ülejäänud banaanid ja nirista peale sidrunimahl, sega kergelt läbi. Tõsta kaunistuseks tordile, suru kergelt kreemi sisse. Kaunista tort šokolaadiga.
Kommentaarid (0)