Rabarberi-ingveri syllabub
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
400 g rabarber
2 cm ingverijupp
1.5 dl valge vein
1 dl suhkur
2.5 dl rõõsk koor 35%
0.5 dl suhkur
6 spl mascarpone
Valmistamine
1. Tükelda rabarberivarred 2 – 3 cm juppideks, koori ingver ja haki peeneks. Pane rabarber ja ingver kastrulisse, lisa 1,5 dl valget veini ja 1 dl suhkrut. Kuumuta, kuni rabarber veidi pehmeneb, 3–5 minutit.
2. Vahusta koor ja suhkur pehmete tippudega vahuks. Tõsta 4 sl rabarberit taldrikule ja suru kahvliga pudiks.
3. Klopi mascarpone hulka vahustatud koor.
4. Jaga pokaalide põhja enamjagu rabarberist, osa jäta serveerimiseks. Tõsta peale kreem ja järelejäänud rabarber koos siirupiga.