Inglise ja Iiri köök

Rabarberi-ingveri syllabub 

Pille Enden, 20. aprill 2015, 01:55
Rabarberi-ingveri syllabubFoto: Jaan Heinmaa
Kerge elegantne dessert vahukoore, šerri või valge veiniga valmib kiiresti ja selles saad kasutada lisandeid vastavalt soovile ja aastaajale. Kalorite hulka annab vähendada, kui asendad osa vahukoorest nt kreeka jogurtiga. Lisades keelekese küpsiseid, saad selle retsepti põhjal valmistada hoopis tuntud magustoidu trifle.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
400 g rabarber
2 cm ingverijupp
1.5 dl valge vein
1 dl suhkur
2.5 dl rõõsk koor 35%
0.5 dl suhkur
6 spl mascarpone

Valmistamine
1. Tükelda rabarberivarred 2 – 3 cm juppideks, koori ingver ja haki peeneks. Pane rabarber ja ingver kastrulisse, lisa 1,5 dl valget veini ja 1 dl suhkrut. Kuumuta, kuni rabarber veidi pehmeneb, 3–5 minutit.
2. Vahusta koor ja suhkur pehmete tippudega vahuks. Tõsta 4 sl rabarberit taldrikule ja suru kahvliga pudiks.
3. Klopi mascarpone hulka vahustatud koor.
4. Jaga pokaalide põhja enamjagu rabarberist, osa jäta serveerimiseks. Tõsta peale kreem ja järelejäänud rabarber koos siirupiga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee