Rabarberi-ingveri syllabub
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
400 g rabarber
2 cm ingverijupp
1.5 dl valge vein
1 dl suhkur
2.5 dl rõõsk koor 35%
0.5 dl suhkur
6 spl mascarpone
Valmistamine
1. Tükelda rabarberivarred 2 – 3 cm juppideks, koori ingver ja haki peeneks. Pane rabarber ja ingver kastrulisse, lisa 1,5 dl valget veini ja 1 dl suhkrut. Kuumuta, kuni rabarber veidi pehmeneb, 3–5 minutit.
2. Vahusta koor ja suhkur pehmete tippudega vahuks. Tõsta 4 sl rabarberit taldrikule ja suru kahvliga pudiks.
3. Klopi mascarpone hulka vahustatud koor.
4. Jaga pokaalide põhja enamjagu rabarberist, osa jäta serveerimiseks. Tõsta peale kreem ja järelejäänud rabarber koos siirupiga.
Kommentaarid (0)