Inglise ja Iiri köök

Eton Mess 

Pille Enden, 20. aprill 2015, 02:43
Eton MessFoto: Jaan Heinmaa
Lihtsaimast lihtsam magusroog! Inglismaal oli see tuntud juba 19. sajandil. Kevadist hõngu võib lisada kergelt läbikuumutatud rabarberiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
15 minutit + 30 minutit külmkapis

Koostisosad
3 dl rõõsk koor 35%
1 spl suhkur
100 g beseeküpsised
450 g maasikad
tuhksuhkur

Valmistamine
1. Vahusta vahukoor: algult kergelt ja edasi juba suhkrut lisades, kuni saad pehmete tippudega vahu.
2. Tükelda pooled maasikatest ja suru kahvliga veidi puruks. Sega vahukoorega kergelt läbi. Sega hulka purustatud besee.
3. Pane 30 minutiks külmkappi. Serveeri suures kausis või portsjonivormides.
4. Lõika ülejäänud maasikad neljaks ja serveeri. Raputa peale tuhksuhkrut.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee