Inglise ja Iiri köök

Porruga kartulisupp 

Pille Enden, 20. aprill 2015, 02:23
Porruga kartulisuppFoto: Jaan Heinmaa
Porru on teadagi inglaste rahvusköögivili ja road sellest alati päevakohased. Porrust ja kartulist keedetud supp on hea kuumalt, kuid palaval päeval maitseb hästi ka jahutatult.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 spl või
2 tk porru (keskmine)
800 g kartulid
6 dl piim Valio
1.1 l kanapuljong
0.5 dl hakitud murulauk
0.25 tl kuivatatud tüümian
2 dl rõõsk koor 10%
sool
must pipar
4 spl maisitärklis
4 spl vesi
SERVEERIMISEKS
murulauk
6 tk peekoniviil

Valmistamine
1. Haki porru. Sulata või ja hauta porru selles pehmeks, kuid mitte pruuniks. Lisa kooritud ja viilutatud kartulid, piim, puljong ja ürdid. Hauta kaane all aedviljad pehmeks.
2. Sega kokku maisitärklis ja külm vesi. Nirista segades supisse. Keeda 6–8 minutit, kuni supp pakseneb.
3. Püreesta, lisa kohvikoor ja kuumuta, kuid ära keeda. Maitsesta soola ja pipraga. Serveeri murulaugu ja pruunistatud peekoniga.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee