Inglise ja Iiri köök

Welsh Rarebit ehk juustusai 

Pille Enden, 20. aprill 2015, 02:29
Welsh RarebitFoto: Jaan Heinmaa
Selle pika ajalooga roa algupärane nimi oli Welsh rabbit ehk Walesi jänes. Roog ise kujutab aga intensiivse maitsega kuumalt serveeritavat juustusaia.

Kogus: kahele
Valmistusaeg: kuni 20 min

Koostisosad
2 dl riivitud Cheddari juust
5 spl tume õlu
2 spl külm või
1 spl dijoni sinep
0.5 tl sool
0.25 tl must pipar
cayenne'i pipar
4 tk täistera saiaviil

Valmistamine
1. Kuumuta ahi grillrežiimil 230 kraadini. Pane saiad ahjuplaadile ja rösti mõlemalt poolt kuldpruuniks. Selleks kulub 30–40 sekundit kummaltki poolt.
2. Sega kastrulis riivjuust ja õlu. Kuumuta, kuni juust ära sulab. Lisa sinep, sool, harilik ja Cayenne’i pipar ning klopi läbi.
3. Lõika kõik saiad diagonaalselt pooleks ja lao ahjuvormi. Vala peale juustu-õllesegu, nii et saiad oleks kaetud.
4. Küpseta grillrežiimil u 2 minutit, kuni juust mullitab. Serveeri kuumalt.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee