Kihiline köögiviljasalat
Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
1 tund + vähemalt 3-4 tundi külmas
Koostisosad
200 g jääsalat
100 g redis
150 g värske kurk
3 tk sellerivars
2 tk porgand
1 tk punane paprika
3 tk tomat
roheline sibul
1 tk punane sibul
250 g keedetud peet
3 tk kõvakskeedetud muna
1 pott frisee või Rooma salat
KASTE
1 dl puljong
0.5 dl punase veini äädikas
2 spl oliiviõli
1 tl suhkur
0.5 tl sool
0.5 tl vahemere ürdisegu
0.5 tl must pipar
3 tk küüslauguküüs
Valmistamine
1. Enne köögiviljade töötlemist valmista kaste, et maitsed jõuaksid juba koos toimima hakata. Selleks purusta küüslauguküüned ja sega kõik kastmeained vispli abil kokku.
2. Salati valmistamiseks rebi rohelised salatilehed serveerimisanuma põhja ja kata hakitud jääsalatiga. Edasi aseta köögiviljad peale nii: hakitud redised, tükeldatud värske kurk, selleritükid, riivitud porgand, paprikatükid, tükeldatud tomatid, hakitud punane ja roheline sibul.
3. Nüüd vala salat üle kastmega ja tõsta 3–4 tunniks (võimalusel järgmise päevani) külma. Enne serveerimist tükelda keedupeedid ja haki munad ning aseta salatile.
Kommentaarid (0)