Sidrunikook I
Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 20 minutit + u 30 minutit jahedas + u 40 minutit küpseb.
Koostisosad
PÕHI
3 dl
Nisujahu
1 sl
Suhkur
125 g
Rasvaine
1 sl
Vesi
TÄIDIS
75 g
Rasvaine
2 tk
Muna
3 dl
Suhkur
2 tk
Sidruni pigistatud mahl ja riivitud koor
KAUNISTUSEKS
Tuhksuhkur
Valmistamine
Haki kokku jahu, suhkur ja rasvaine, lisa vesi ja sõtku tainas. Pane tainas 24 cm läbimõõduga vormi ja lase külmas seista u 30 minutit. Küpseta põhja 225ºC juures u 10 minutit. Pehmenda rasvaine. Vahusta muna suhkruga, lisa rasvaine, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lisa täidis põhjale ja küpseta 175ºC juures u 30 minutit. Kui kook on veidi pehme, lase jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut.
Kommentaarid (0)