Küpsetised

Sidrunikook I 

Toidutare, 30. juuli 2004, 06:33
Sidrunikook

Kogus: ühele
Valmistusaeg: üle 60 min
Valmistamisaeg u 20 minutit + u 30 minutit jahedas + u 40 minutit küpseb.

Koostisosad
PÕHI
3 dl Nisujahu
1 sl Suhkur
125 g Rasvaine
1 sl Vesi
TÄIDIS
75 g Rasvaine
2 tk Muna
3 dl Suhkur
2 tk Sidruni pigistatud mahl ja riivitud koor
KAUNISTUSEKS
Tuhksuhkur

Valmistamine
Haki kokku jahu, suhkur ja rasvaine, lisa vesi ja sõtku tainas. Pane tainas 24 cm läbimõõduga vormi ja lase külmas seista u 30 minutit. Küpseta põhja 225ºC juures u 10 minutit. Pehmenda rasvaine. Vahusta muna suhkruga, lisa rasvaine, riivitud sidrunikoor ja sidrunimahl. Lisa täidis põhjale ja küpseta 175ºC juures u 30 minutit. Kui kook on veidi pehme, lase jahtuda. Raputa peale tuhksuhkrut.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee