MulgikapsadFoto: Jaan Heinmaa
Lihatoidu retseptid
29. oktoober 2008, 10:07

Mulgikapsad

Tuntud mulgimaine roog, mis erinevalt tavalisest hautatud kapsast sisaldab ka kruupe. Isegi kui pakute mulgikapsaste kõrvale ainult leiba, saate ikkagi piisavalt tõhusa eine, koos keedetud kartulitega aga tugeva lõunasöögi

Kogus: ühele

Retsept:
1 kg Hapukapsas
500 g Pekine sealiha
1 dl Odrakruubid
Vesi
Suhkur
Sool

Valmistamine:
Pane kapsad ja väikesteks tükkideks lõigatud liha hautamisnõusse, kalla peale kruubid ning umbes 5 dl vett. Lase madalal kuumusel 1½–2 tundi haududa; nii liha, kapsad kui ka kruubid peavad saama pehmeks. Jälgi, et anuma põhjas oleks kogu aeg vähemalt paari sentimeetri jagu vett. Maitsesta valmis kapsad soola ja vajadusel ka vähese suhkruga.