Eesti köök

Karamellkissell 

Toidutare, 22. märts 2011, 06:46
KaramellkissellFoto: Jaan Heinmaa
Lapsepõlveaegne magustoit, mida sõin tihti nii kodus, koolis kui ka lasteaias. Pannil karamellistatud suhkur annab kissellile hea maitse. Magusroa serveerimiseks sobib hästi hapukas moos.

Kogus: neljale

Retsept:
1 l Piim
1 dl Suhkur
1 dl Vesi
3 sl Kartulijahu
SERVEERIMISEKS
hapukat moosi

Valmistamine:
1. Kuumuta piim potis keemiseni, tõsta pliidilt.

2. Pruunista suhkur väiksel kuumal pannil ja lisa siis pidevalt segades 0,5 dl tulist vett ning kuumuta keemiseni.

3. Kalla saadud segu peene nirena kuuma piima hulka, ise viimast pidevalt segades. Lase roal keema tõusta. Sega hulka 0,5 dl veega segatud kartulijahu ning kuumuta paksenemiseni (ära enam keeda).

4. Jaota karamellkissell kohe kausikestesse ja puista õrnalt üle suhkruga, et pinnale ei tekiks nahka.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee