28. juuli 2004, 13:16
Pähklitega täidetud õunad
Ahjus küpsetatud õunad.
Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min
Retsept:
8 tk
Suured hapukad õunad
2 sl
Või
4 sl
Riivsai või -leib
3 sl
Lauasuhkur
3 sl
Hakitud pähklid või mandlid
1 kuni 2 sl
Vesi
Valmistamine:
Eemalda õuntel südamik ja õõnesta veidi, nii et õõnsuse põhi jääb terveks. Koori õunad, riivi mandlid või haki pähklid, sega vee ja suhkruga ühtlaseks massiks, lisa veidi riivsaia või -leiba.
Täida õunad seguga, lao võiga määritud pannile, pintselda üle sulavõiga ja puista peale riivsaia või -leiba ning suhkrut. Küpseta ahjus 200°C juures 20-30 minutit, kuni õunad on küpsed.
Kommentaarid (0)