PEKID PÕLEMA: 10 tervislikku rasva-allikat, millega võidelda keharasva vastu
1. Ekstra-neitsioliiviõli
Hea südamele, aga lisaks sisaldab polüfenoole, mis vähendavad vähki ja teistesse kroonilistesse haigustesse jäämise riski ning soodustavad seedimist.
2. Parapähklid
Pähklid sisaldavad teistest toitudest rohkem mineraale ja parapähklites leidub sealjuures ohtralt seleeni, mis aitab kaasa immuunsüsteemi ja kilpnäärme tööle.
3. Kõrvitsaseemned
Üks parimaid magneesiumiallikaid: see hoiab veresuhkru ja vererõhu taset ning aitab kaasa ka lihaste toimimisele.
4. Värvohaka- ehk saflooriõli
Et saada rohkem kehale väga olulist linoolhapet, soovitatakse toidutegemisel kasutada pooleks ekstra-neitsioliiviõli ja värvohakaõli.
5. Avokaado
Võimas küllastumata rasvhapete allikas, tõstab hea ja langetab halva kolesterooli taset. Lisaks sisaldab palju kiudaineid ja kaaliumi.
6. Linaseemned
Suurepärane omega-3 rasvahapete allikas ka neile, kes kala ei armasta. Põletikuvastane toime.
7. Sardiinid
Omega-3 rasvhapped ja korralik ports D-vitamiini. See viimane aitab kehal kaltsiumi omastada ning luid ja hambaid tervena hoida ning ühtlasi toetab immuunsüsteemi.
8. Oliivid
Küllastumata rasvad ja kiudained, mõlemad kaitsevad südant.
9. Kreeka pähklid
Veel üks hea omega-3 rasvhapete allikas, lisaks ka kiudainete ja valkude ammutamise toit. Aitavad ära hoida veresuhkru kõikumist.
10. Mandlid ja mandlivõi
Mandlitest saab kenasti E-vitamiini ehk keharakkude kahjustusi vältivat antioksüdanti. Mandlivõid saab lisada näiteks smuutile, kaerahelbepudrule või puuviljasegule.
Kommentaarid (0)