Toidukordade retseptid
26. mai 2008, 08:23

Tuulerõngas

Meelepärase täidisega keedutainaküpsetis

Retsept

1 portsjon Keedutainas
500 -600 g meelepärane soolane või magus täidis

Valmistamine

1. Tuulerõngast on lihtne serveerimisel portsjoniteks jaotada, kui see koosneb üksikutest, omavahel külgepidi kokku küpsenud pallidest, mille arv võiks olla 12-16.
2. Pritsi tainas plaadile läbi kondiitripritsi otsaku või kasuta selleks lihtsalt lusikat. Rõngas ise ei pea ilmtingimata olema ümmargune, vaid võib olla ka ovaalne. Küpseta rõngast kokku umbes 30 minutit ja lase jahtuda restile tõstetud plaadil.
3. Veidi enne serveerimist lõhesta jahtunud rõngas suure hambulise noaga horisontaalsuunas kas ühe terve rõngana või osakaupa, üksikute pallide kohalt. Viimasel juhul jaga kogu rõngas kohe osadeks, mis hõlbustab serveerimist. Tõsta külmas hoitud täidis õõnsustesse ja pane kaas peale tagasi.

Vaata keedutaina retsepti siit