Taimetoidu retseptid

Keedutainas 

Toidutare, 26. mai 2008, 08:13
Keedutainas
Tainas, mis sobib nii soolaste kui ka magusate küpsetiste, tuuletaskute ja kohupiimataskute valmistamiseks.

Retsept

1.5 kl Vesi
100 g Või
0.5 tl Sool
180 g Jahu
4 tk Muna

Valmistamine
Valmistusaeg: kuni 20 min

Keedutainast valmistatakse ühe põhivalmistusviisi järgi. Lase vesi koos rasvaine ja soolaga keema. Tõsta keedunõu tulelt, vala jahu sisse ja sega tugevasti. Pane nõu uuesti kuumale plaadile, kuumuta segades, kuni tainas keedunõu küljest lahti lööb ja tainatombu moodustab. Lase tainal veidi jahtuda ja lisa ükshaaval munad. Kui munad on suured, võta üks vähem. Iga muna lisades klopi tainas siledaks. Tainas peab olema ühtlane, paraja paksusega ja läikiv, nii et plaadile pandud küpsetised laiali ei valguks. Tainast küpsetatakse kohe pärast valmistamist. Pritsi tainas läbi koogipritsi või pärgamentpaberist torbiku või pane kahe lusika abil parajad pätsikesed, rõngad või muu kujulised küpsetised küpsetuspaberiga kaetud plaadile. Küpseta 220°C juures 10-15 minutit, siis vähenda kuumust 200°C-le ja küpseta veel 10-15 minutit. Lõpupoole lülita kuumus välja. Ava ahjuuks ja lase küpsetistel natuke jahtuda. Õnnestunud keedutaina küpsetised on seest tühjad ja ei lange kokku. Kokkulangenud küpsetised pane natukeseks ajaks ahju tagasi, kus nad uuesti kerkivad. Täida magusate või soolaste täidistega. Jahtunud tuuletaskud lõika pooleks, alumistele pooltele pritsi või pane lusikaga täidis.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee