Soojendavad ja vürtsised õunamuffinidFoto: Blogi Jazzinokitchen
Toiduuudised
21. november 2018, 16:11

BLOGI | Vürtsikalt soojendavad õunamuffinid

Need muffinid on valminud vitamiinidest pungil eestimaistest ubinatest. Küpsetised on täis häid kiudaineid ning kasulikke mineraalaineid, nii et sobivad hästi ka hommikusöögiks või toitvaks vahepalaks.

Vaja läheb:
100 g toortatrajahu
90 g täistera kaerajahu ja kaerakliide segu meelepärases vahekorras
75 g jahvatatud mandleid
2 spl tärklist (kas kartuli- või maisi)
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl söögisoodat
1 tl + 1 tl kaneeli
4-5 kardemonikupra purustatud seemned või 0,5 tl jahvatatud kardemoni
näpuotsatäis soola
100 g maitsestamata jogurtit
60 g sulatatud kookosõli või muud mahedamaitselist õli
2 muna
175 ml õunakastet / keedetud õunapüreed / kodust õunamoosi
5 sl mett või agaavisiirupit
1 umbes 100 g õun

Valmista muffinid nii:

1. Sega kuiv- ja maitseained ühtlaseks, kasutades 1 tl kaneeli.
2. Lisa munad, jogurt ja õunakaste.
3. Kuumuta õli potis ning lisa hulka magusained. Sega see viimasena tainasse.
4. Tükelda õun pisikesteks kuubikuteks ning sega ülejäänud kaneeliga.
5. Tõsta igasse muffinivormi supilusikatäis tainast ja seejärel tainale teelusikatäis õunatükke, jättes veidi kaunistamiseks. Kata täidetud muffinid ülejäänud taignaga. Kaunista muffinid õunatükkidega ning küpseta 180 kraadi juures pöördõhuga umbes 20 minutit, kuni koogikesed on küpsenud. Lase veidi jahtuda ning serveeri soojalt või jahtunult.