VALI HOOLEGA: „Tegelikult tasub kõigist valmistatud õlledest väikest hulka säilitada,“ ütleb restorani Platz sommeljee Juks Ojaperv. Pigem kehtib põhimõte „mida värskem, seda parem“. Eriti humalaste ja puuviljaste ning lahjemate õllede puhul.Foto: Martin Ahven
Inimesed
17. november 2018, 00:01

Üllatus: pudel õlut võib maksta tuhandeid eurosid (1)

„Väga paljud õlled käituvad nagu head veinid ehk keldris madalatel temperatuuridel seistes muutuvad aastatega aina paremaks ja paremaks,“ ütleb äsja aasta parimaks õllesommeljeeks valitud Juks Ojaperv. Tal endal seisab keldris paarsaad pudelit.

„Väga paljud õlled käituvad nagu head veinid ehk keldris madalatel temperatuuridel seistes muutuvad aastatega aina paremaks ja paremaks,“ ütleb äsja aasta parimaks õllesommeljeeks valitud Juks Ojaperv. Tal endal seisab keldris paarsaad pudelit.

Sellega, et vein muutub aastatega aina paremaks, ei üllata enam kedagi. Aga mõte, et ka õlut võiks keldrisse varuda, paneb veel paljusid kulme kergitama. „Tänapäeval liigub väga palju õllesid, mis käituvad nagu head veinid ehk keldris madalatel temperatuuridel muutuvad nad aastatega aina paremaks ja paremaks,“ kinnitab restorani Platz sommeljee Juks Ojaperv.  

Edasi lugemiseks: