Kalas leiduvad omega-3 rasvhapped on kasulikud veresoontele ja seega ka mehe väikese sõbra toimimisele. Foto: Pixabay
Toiduuudised
13. november 2018, 19:46

ANNA RIISTALE KÜTUST: kõige kasulikumad ja kahjulikumad toidud peenise tervisele (27)

Liigne alkoholitarvitamine, stress, suitsetamine ja vähene uni mõjutavad mehe peenise funktsioneerimist – ja muidugi halvemuse suunas. Aga elustiiliteguritele lisaks sõltub väikemehe reipus ja töökus ka mehe toitumisest. Health soovitab kõigil meestel lisada oma menüüsse viis riistale väga hästi mõjuvat toiduainet – ja mõnd rooga või valmistusviisi võimalusel vältida.

Oliiviõli

Ateena ülikooli meditsiinikooli teadlased avastasid, et kui mehed asendasid Vahemere dieedi kohaselt menüüs või oliiviõliga, siis paranes märkimisväärselt nende seksuaalne tervis. Teadlaste sõnul võib oliiviõli erektsioonihäiretega võitlemisel olla isegi parem kui Viagra.

Austrid

Austreid on ammu peetud afrodisiakumiks, ehkki teaduslikku tõestust pole sellele leitud. Ent on üsna kindel, et austrite söömine aitab väikemehel paremini seista. Neis sisalduv tsink toetab erektsiooni ja lisaks aitab toota testosterooni. Kui need väiksed limukad iiveldama ajavad, siis võib tsinki ammutada ka veiselihast, homaarist, krabilihast või kõrvitsaseemnetest.

Lõhekala

See roosa kala on üks toitainerikkamaid roogi kogu planeedil ja eriliselt pungil on kala omega-3 rasvhapetest. Nende põletikuvastane toime aitab veresoontel paremini toimida ja nii ka erektsioonihäireid vältida.

Samu rasvhappeid sisaldavad ka makrell ja sardiinid, lisaks kanepiseemned, Kreeka pähklid ja lehtköögiviljad.

Tomat

Punase värvi annab tomatile antioksüdant nimega lükopeen. Antioksüdantidega võitleb keha kõikvõimalike rakukahjustuste vastu ja kaitseb muuhulgas nii südame kui peenise veresooni. Lükopeen on antioksüdantidest üks võimsamaid.

Foto: Pixabay

Kajenni pipar

Vürtsid laiendavad veresooni ja parandavad vereringet. Erektsioon sõltub teadupärast väga paljus just vere vabast liikumisest soontes. Toidu maitsestamine cayenne’i pipraga teeb seega erektsioonile kindlasti head. Teravate elamuste sõbrad võivad väikemeest turgutada ka näiteks jalapeño’ga.

...aga väldi küllastunud rasvu ja soola

Küllastunud- ja transrasvad pole peenisele teps head. Selliseid rasvu ajame endale sisse kõike põhjalikult praetut süües: näiteks lihalõigud ja peekon. Vereringele ja –rõhule ning südame ja peenise tervisele mõjub kehvasti ka liigne soola tarbimine.

Ning kuna ülekaalulisuse ja erektsioonihäirete vahele on juba ammu hakatud võrdusmärki paigutama, siis tasub vältida ka suhkrurohkeid ja ületöödeldud toite.