Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
17. november 2018, 11:06

KOOLILAPSE KOKAKOOL: magusad iirispallid

Proovi seekord valmistada mõnusaid kahe ampsu maiuseid, millel sisuks pehme iiris ning ümbriseks ahjus krõbedaks küpsenud kaneeli-suhkrukoorik. Pallikesed maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.

Mitmele: u 18–21 tk

Valmistamisaeg: 30–40 minutit

500 grammi pärmi-lehttainast (võimalusel kasuta juba õhukeseks rullitud tainast)

18–21 iiriskomme

5 supilusikatäit kaneelisuhkrut

1 muna

Foto: Ragne Värk

1. Laota 1 cm paksune tainas lauale ja lõika sellest pisikesed ruudud (umbes 7 × 7 cm).

Foto: Ragne Värk

2. Pane iga ruudu keskele iiriskomm.

Foto: Ragne Värk

3. Vormi ruutudest pisiked pallid nii, et iiriskomm jääks taina sisse. Kõige lihtsam on seda teha nii, et voldid ruudust ümbriku ja siis surud ääred omavahel kokku.

Foto: Ragne Värk

4. Klopi muna lahti. Määri pallikesed pealt munaga kokku. Vala kaneelisuhkur kaussi ja kasta pallid munaga määritud poolega suhkru sisse.

Foto: Ragne Värk

5. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (suhkrune pool üleval) ja küpseta 200 kraadi juures 12–15 minutit.

Foto: Ragne Värk