Proovi seekord valmistada mõnusaid kahe ampsu maiuseid, millel sisuks pehme iiris ning ümbriseks ahjus krõbedaks küpsenud kaneeli-suhkrukoorik. Pallikesed maitsevad kõige paremini ahjusoojalt.
Mitmele: u 18–21 tk
Valmistamisaeg: 30–40 minutit
500 grammi pärmi-lehttainast (võimalusel kasuta juba õhukeseks rullitud tainast)
18–21 iiriskomme
5 supilusikatäit kaneelisuhkrut
1 muna
Foto: Ragne Värk
1. Laota 1 cm paksune tainas lauale ja lõika sellest pisikesed ruudud (umbes 7 × 7 cm).
Foto: Ragne Värk
2. Pane iga ruudu keskele iiriskomm.
Foto: Ragne Värk
3. Vormi ruutudest pisiked pallid nii, et iiriskomm jääks taina sisse. Kõige lihtsam on seda teha nii, et voldid ruudust ümbriku ja siis surud ääred omavahel kokku.
Foto: Ragne Värk
4. Klopi muna lahti. Määri pallikesed pealt munaga kokku. Vala kaneelisuhkur kaussi ja kasta pallid munaga määritud poolega suhkru sisse.
Foto: Ragne Värk
5. Pane pallid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile (suhkrune pool üleval) ja küpseta 200 kraadi juures 12–15 minutit.
Foto: Ragne Värk