Safrani-muskaatkõrvitsarisotoFoto: Jazzinokitchen
Toiduuudised
31. oktoober 2018, 14:29

BLOGI | Safrani-muskaatkõrvitsarisoto

Saabunud sügisest annavad märku õues lõõtsuv tuul ning riidenagis rippuv soe mantel. Selleks et sügishallus päris võimust ei võtaks jagab blogi Jazzinokitchen erkkollase safrani-muskaatkõrvitsarisoto retsepti.

Retseptis olevatest kogustest jätkub neljale-viiele sööjale.

1 suur sibul
3 dl risotoriisi
300 g muskaatkõrvitsat
u 1 dl valget veini
u 1 l kvaliteetset köögivilja- või kanapuljongit
näpuotsatäis safranit
1/2 tl tüümiani
soola
pipart
praadimiseks õli
serveerimiseks musta pipart, lehtpeterselli ja parmesani

1. Koori sibul ja haki peeneks.
2. Puhasta muskaatkõrvits ja lõika kuubikuteks.
3. Pese riis sõelal.
4. Kuumuta potis õli ning prae sibul kuldseks, kuid ära pruunista. Lisa ka soola - see aitab sibula põhjakõrbemise vastu.
5. Samal ajal kuumuta puljong ning vala paar sl puljongit kaussi safraniniitidele. Jäta ootele.
6. Lisa potti riis ning prae hoogsalt segades minutike.
7. Vala vein riisile ning lase alkoholil aurustuda - jällegi nii minutike.
8. Seejärel lisa potti safran koos vedelikuga, tüümian ja kulbitäis puljongit. Oota, kuni see on riisi imendunud ning lisa seejärel kulbitäie kaupa kogu puljong. Koos teise puljongikulbitäiega võid potti valada ka kõrvitsakuubikud.
9. Hauta riisi segades ja puljongit lisades kuni risoto on valmis. Riisiterad peaksid hamba all veel veidi vastupanu osutuma, mitte päris pudrupehmed olema. Võib juhtuda, et kogu puljongit ei lähegi tarvis, või kui tundub, et puljongit jääb puudu, lisa vähehaaval kuuma vett.
10. Maitsesta soola-pipraga ning serveeri kohe. Taldrikusse lisa värskelt purustatud musta pipart, lehtpeterselli ning parmesani.

Pikem postitus siin 

Safrani-muskaatkõrvitsarisoto Foto: Jazzinokitchen