Mahlane ühe poti köögiviljapasta kikerhernestegaFoto: Sandra Vungi
Toiduuudised
30. oktoober 2018, 14:39

RETSEPT | Mahlane ühe poti köögiviljapasta kikerhernestega

Selle rikkaliku, mahlase ja toitva pasta valmistamiseks on tarvis kõigest ühte potti. Köögiviljapasta on ideaalne toit, mida ka järgmisel päeval soojendada, sest püsib pikalt mahlasena. Toitvaks teevad roa valgurikkad kikerherned.

Köögiviljapasta valmistamiseks kulub 35 minutit ning kogusest jätkub neljale.

1,125 l keeva vett
2 - 3 sl õli
2 sibulat
2 küüslauguküünt
1 keskmine riivitud suvikõrvits
2 väiksemat või üks suur riivitud porgand
1 + 1 - 1 ½ tl soola
250 g (gluteenivaba) pastat
400 g purk kikerherneid
3 tl paprikapulbrit
½ tl kurkumipulbrit
200 ml kaerakoort, sojakoort või kookospiima
2 kuhjaga sl maitsepärmi

1. Keeda veekannus vesi.
2. Samal ajal kuumuta paksema põhjaga potis või sügavas pannis õli ja hakitud sibulad. Prae paar minutit ja lisa hakitud küüslauk.
3. Lisa küüslaugule ja sibulale riivitud suvikõrvits, porgand ja teelusikatäis soola. Prae 4 - 5 minutit.
4. Vala juurviljadele keetmata pasta, kurnatud ja loputatud kikerherned, paprikapulber ja kurkumipulber. Sega kõik ühtlaseks.
5. Lisa keev vesi, sega ja keeda keskmisel kuumusel kaane all 15 minutit. Kui kasutad väiksema kujuga pastat, võib keetmisaeg natuke lühem olla.
6. Seejärel lisa koor, veel teelusikatäis või natuke rohkem soola ning keeda veel kaane all kuni 10 minutit.
7. Kõige lõpus roale segada maitsepärmi ning maitsestada soolaga. Lase pastal enne serveerimist kindlasti veel seista. Nii imbub kaste rohkem pastasse ja see ei ole nii vedel.

Mahlane ühe poti köögiviljapasta kikerhernestega Foto: Sandra Vungi