Foto: PantherMedia/Scanpix
Toiduuudised
29. oktoober 2018, 08:18

TOIDUTARE NÄDALAMENÜÜ! Ingver soojendab ja hoiab nii taljet kui ka aju

Toidutare uus nädalamenüü on koostaja toitumisnõustaja Jane Maastiku sõnul pühendatud ingverile, mis on jäänud eestlaste toidulaual seni teenimatult varju või vaid eriliste roogade maitsestajaks. Ometigi sobib ingver külma kargesse sügisesse imeliselt!

"Ingver on väga vana maitse- ja ravimtaim, mis soodustab seedimist, vähendab põletikku ja südamehaiguste riski," nendib Jane. Lisaks alandab see ka kolesterooli ning parandab aju tööd.

Ingverist peetakse Jane Maastiku sõnul eriti lugu just jahedal ja niiskel ajal, sest see päästab külmatundest ja aitab leevendada külmetushaigusi. "Toiduvalmistamisel on eestlased ingverit kasutanud peamiselt piduroogades. Kindlasti väärib proovimist selle tervisliku taime kasutamine ka igapäevamenüüs, sest hõrk maitse muudab ingveri meeldivaks lisandiks paljudele toitudele, alates salatitest ja kuumadest jookidest ning lõpetades magustoitudega."

Iga päeva kohta koostatud menüüsid koos väljaarvutatud kaloritega aga vaata SIIT!