MAGUSAISU PIINAB? Tee kolmest kodusest koostisosast imeline magustoit!
Võrgutav kõrvitsasupp
Kõrvitsasupp ei pea alati olema soolane. Seda kuldkollast köögivilja saab edukalt kasutada ka magusa supi valmistamisel.
Mitmele: 2–3
Aeg: 20 min
400 g kooritud ja puhastatud pudelkõrvitsat
200 g kreemjat kookospiima
2 sl karamelliga kondenspiima
Keeda kõrvitsatükid vees pehmeks. Nõruta ja püreesta koos kookospiimaga ühtlaseks seguks. Vala saadud segu tagasi potti, lisa kondenspiim ja sega kuumutades ühtlaseks massiks. Serveeri suppi kuumalt või jahtunult.
Kelmikad vahukommiruudud
Magusad ruudukesed meeldivad kõigile lastele, ent ka täiskasvanud ei suuda neist loobuda – eriti, kui pakud kõrvale tassikese kanget kohvi.
Mitmele: 20 tk
Aeg: 15 min + tahenemisaeg
75 g võid
200 g vahukomme
300 g Oreo, Domino või Kalevi Dopsi küpsiseid
Sulata potis või. Lisa poole pealt vahukommid ja kuumuta madalal kuumusel, kuni kommid on sulanud. Sega ühtlaseks ja jälgi, et või seguneks kommidega (selleks on tarvis sulanud vahukommimassi korralikult segada).
Haki küpsised noaga tükkideks ja sega vahukommiseguga. Pane saadud mass kohe küpsetuspaberiga kaetud kandilisse koogivormi. Vormi suurus vali selle järgi, kui pakse koogiruute soovid. Lase vähemalt paar tundi taheneda.
Enne serveerimist lõika maius meelepärasteks tükkideks.
Paheline šokolaadikook
Koduse koogi peamine koostisosa on Nutella, mis annab sellele pähklise ja šokolaadise meki. Selle koogi valmistamisega saavad hakkama ka pere noorimad kokkajad!
Mitmele: 8 tk
Aeg: 45 min
300 g Nutella šokolaadikreemi
4 muna
1 dl nisu-, tatra- või mandlijahu
Kate:
Nutella šokolaadikreem
Vahusta šokolaadikreemi munadega paar minutit. Seejärel lisa jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Väldi üleliigset segamist!
Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø 20 cm) ja küpseta 180kraadises ahjus 25–35 minutit. Kata jahtunud kook kergelt šokolaadikreemiga. Soovi korral kaunista näiteks marjadega.