Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
28. oktoober 2018, 08:34

MAGUSAISU PIINAB? Tee kolmest kodusest koostisosast imeline magustoit!

Paljud kodukokad ei viitsi magustoitude tegemisega jännata, kuna vajaminevate toiduainete nimekiri on pikk ja aega kulub palju. Täna pakume sulle aga pärleid, mille valmistamiseks on vaja vaid kolme komponenti ja ajakulugi on minimaalne!
Foto: Ragne Värk

Võrgutav kõrvitsasupp

Kõrvitsasupp ei pea alati olema soolane. Seda kuldkollast köögivilja saab edukalt kasutada ka magusa supi valmistamisel.

Mitmele: 2–3

Aeg: 20 min

400 g kooritud ja puhastatud pudelkõrvitsat

200 g kreemjat kookospiima

2 sl karamelliga kondenspiima

Keeda kõrvitsatükid vees pehmeks. Nõruta ja püreesta koos kookospiimaga ühtlaseks seguks. Vala saadud segu tagasi potti, lisa kondenspiim ja sega kuumutades ühtlaseks massiks. Serveeri suppi kuumalt või jahtunult.

Foto: Ragne Värk

Kelmikad vahukommiruudud

Magusad ruudukesed meeldivad kõigile lastele, ent ka täiskasvanud ei suuda neist loobuda – eriti, kui pakud kõrvale tassikese kanget kohvi.

Mitmele: 20 tk

Aeg: 15 min + tahenemisaeg

75 g võid

200 g vahukomme

300 g Oreo, Domino või Kalevi Dopsi küpsiseid

Sulata potis või. Lisa poole pealt vahukommid ja kuumuta madalal kuumusel, kuni kommid on sulanud. Sega ühtlaseks ja jälgi, et või seguneks kommidega (selleks on tarvis sulanud vahukommimassi korralikult segada).

Haki küpsised noaga tükkideks ja sega vahukommiseguga. Pane saadud mass kohe küpsetuspaberiga kaetud kandilisse koogivormi. Vormi suurus vali selle järgi, kui pakse koogiruute soovid. Lase vähemalt paar tundi taheneda.

Enne serveerimist lõika maius meelepärasteks tükkideks.

Foto: Ragne Värk

Paheline šokolaadikook

Koduse koogi peamine koostisosa on Nutella, mis annab sellele pähklise ja šokolaadise meki. Selle koogi valmistamisega saavad hakkama ka pere noorimad kokkajad!

Mitmele: 8 tk

Aeg: 45 min

300 g Nutella šokolaadikreemi

4 muna

1 dl nisu-, tatra- või mandlijahu

Kate:

Nutella šokolaadikreem

Vahusta šokolaadikreemi munadega paar minutit. Seejärel lisa jahu ja sega ühtlaseks tainaks. Väldi üleliigset segamist!

Vala tainas küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (Ø 20 cm) ja küpseta 180kraadises ahjus 25–35 minutit. Kata jahtunud kook kergelt šokolaadikreemiga. Soovi korral kaunista näiteks marjadega.