Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
21. oktoober 2018, 14:11

NAISTELEHT 55+ | Sibulaklops

Tõeline nostalgiaroog valmib veiseliha asemel taljesõbralikuma linnulihaga.

Mitmele: 4-le
Valmistamisaeg: 30–40 min

600 g broilerikintsuliha
soola, pipart
3 kooritud sibulat
50 g võid
3 sl jahu
3–4 dl puljongit
50 g hapukoort
värsket tilli

Prae viilutatud sibulad rasvaines klaasjaks. Raputa sibulaviiludele praadimise ajal soola, et need kõrbema ei läheks.

Tambi teisel pannil kintsuliha õhemaks ja prae õlis mõlemalt poolt kergelt jumekaks. Vahepeal maitsesta soola-pipraga. Tõsta liha pannilt. Sulata samal pannil keskmisel kuumusel või, lisa seejärel segades juurde jahu. Vala tasapisi juurde puljong, ise samal ajal kastet vispeldades. Alanda kuumust ja sega juurde hapukoor. Maitsesta. Tõsta kanaliha kastmesse ja lase kaane all 5–8 minutit haududa. Riputa peale sibulaviilud ja hakitud till. Serveeri koos kartulipüree, tatrapudru või spagettidega.