Foto: Kalev Lilleorg/Naisteleht
Toiduuudised
14. oktoober 2018, 09:28

Evelin Ilves: Sündis otsus: see Maja saagu siia isamaale! (20)

Evelin Ilves kirjutab seekord Toidutare kolumnis helilooja Arvo Pärdi Keskuse rajamise tagamaadest ja emotsioonidest ning pakub enda poolt tähtsündmuse puhul maailma kõige pidulikuma küpsisetordi retsepti.

"Me sattusime kohe päris alguses selle sünniloo juurde, kirjutab Evelin. "Siis, kui Perekond alles isekeskis plaani pidas, et kogu väärtuslik pärand võiks siiski sünnimaale ja emakeelsesse ümbrusesse tagasi jõuda. Tahtjaid ja pakkujaidki oli kuuldavasti palju, Berliinist New Yorgini välja. See pidi olema põhjapanev otsus, mis nõudis kõva kaalutlemist ja kaugele tulevikku vaatamise võimekust. Pidi see siis kõik vaid Pere õlule kanda jääma? Tal on ju oma riik, see kallis emakeelne Isamaa elujõulisena olemas ja kaugel see sajandi suurune sünnipäev siis on!

Ja nii tekkis enam kui kümme aastat tagasi üks väike kooslus inimesi, kes enda Tema sõprade klubiks hakkas kutsuma. Ühed mõtlesid ja unistasid, teised hakkasid plaani konkreetseks vormima. Peagi, ent sugugi mitte kergelt sündis otsus: see Maja saagu siia Isamaale ja riik paneb oma õla talle tugevalt alla."

Edasi loe Toidutarest!