Foto: Ragne Värk
Toiduuudised
15. oktoober 2018, 16:56

Küpsetamata koogid: õuna-kohupiimakook purgis

Kaneelise mekiga õunakook särab oma lihtsuses.

Mitmele: 6-le

Valmistamisaeg: 30 min

Põhi:
2 sl võid
150 g digestiivküpsiseid

Õunatäidis:
2 õuna
4 sl võid
4 sl Demerara suhkrut

4 sl sidrunist pressitud mahla

0,75 tl kaneeli

Kohupiimakreem:

2 dl vahukoort
400 g kohupiimapastat vanilliga
4 sl Ekströmsi vanillikastmepulbrit
paar näpuotsatäit kaneeli

Otsi kuus pisikest purgikest. Sulata põhja jaoks või. Purusta küpsised peeneks ja sega võiga. Jaota küpsisesegu purkidesse ja suru põhi ühtlasemaks.

Täidiseks koori ja tükelda õunad. Sulata pannil või, lisa õunatükid ja kuumuta mõni minut. Seejärel lisa segades juurde suhkur. Lase madalal tulel vaikselt haududa, kuni õunad on pehmed. Sega juurde sidrunimahl ja kaneel ning kuumuta veel mõni minut. Seejärel jaota õunasegu purkidesse.

Vahusta koor tugevaks vahuks. Sega kohupiimapasta vanillikastmepulbri ja kaneeliga ning lisa segades juurde vahukoor. Aseta segu purkidesse, kaunista meelepäraselt ja hoia serveerimiseni jahedas.

NIPP! Purgikestele võid ümber siduda ka kenad lehvid – nii sobivad need ka kinkimiseks.

undefined Foto: Ragne Värk