Mitmele: 10-le
Valmistamisaeg: 30–40 min + tahenemisaeg
30 kandilist küpsist šokolaadiga
sooja piima (immutamiseks)
125 g keedetud kondenspiima
50–75 g peeneks hakitud soolapähkleid
1 dl vahukoort
200 g hapukoort
25 g Ekströmsi vanillikastmepulbrit
Šokolaadikate:
1 dl vahukoort
75 g tumedat šokolaadi
Kasta küpsised korraks sooja piima sisse ja laota alusele 5 × 2 küpsist. Määri küpsistele kondenspiima ja raputa peale soolapähkleid. Vahusta koor, lisa hapukoor ja vanillikastmepulber. Sega lusikaga ühtlaseks massiks. Määri pool segust soolapähklitele. Tee uus kiht taas enne piima sisse kastetud 10 küpsisega. Määri kihile ülejäänud segu ja laota peale järelejäänud (piimaga immutatud) 10 küpsist.
Šokolaadikatteks kuumuta koor keemiseni, tõsta tulelt. Lisa šokolaaditükid ja lase neil sulada. Sega lusikaga korralikult ühtlaseks. Enne koogi katmist lase šokolaadiglasuuril pisut jahtuda. Hoia kooki jahedas üle öö.
Kommentaarid (0)