Toiduuudised

Tee ise riivleiba! 

Ragne Värk, 16. oktoober 2018, 10:47
Leib.Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht
Riivleiva valmistamiseks sobib kõvaks läinud leib ideaalselt.

Tee leib väiksemateks tükkideks ja peenesta köögikombainis, masina puudumisel võid leiva ka riivida. Sega juurde pisut Cayenne’i pipart – see toob röstimisel leiva maitset paremini esile.

Laota leivapuru ühtlase kihina ahjuplaadile ja rösti leib 160 kraadi juures krõbedaks. Ära unusta leivapuru aeg-ajalt segamast, kuna nii väldid kõrbemisohtu ja aitad kaasa riivleiva ühtlasemale küpsemisele.

Kasuta riivleiba supis

100 g riivjuustu

100 g riivitud leiba

näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit

hakitud peterselli

1 l köögiviljapuljongit

1 sl võid

2 muna

Sega kokku riivjuust, -leib, muskaatpähkel ja petersell. Vala juurde kuum puljong ja kuumuta paar minutit. Klopi munad lahti ja lisa aeglaselt, kogu aeg segades supi sisse. Serveeri.

... ja biskviitpõhjas

3 muna

1,5 dl suhkrut

1 dl riivleiba

1 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud riivleib ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24 × 35 cm) ja küpseta 225 kraadi juures umbes 5–7 minutit või kuni küpsetis on pealt kuldpruun. Kummuta biskviitpõhi tuhksuhkruga kaetud alusele, kata meelepärase täidisega ja keera küpsetis rullbiskviidiks.

Samal teemal

15. oktoober 2018, 15:36
Mida teha kõvaks läinud leivaga?
13. oktoober 2018, 16:49
Mida sina kõvaks läinud leivast valmistad? Toidublogijad jagavad soovitusi!