Leib.Foto: Heiko Kruusi/Linnaleht
Toiduuudised
16. oktoober 2018, 10:47

Tee ise riivleiba!

Riivleiva valmistamiseks sobib kõvaks läinud leib ideaalselt.

Tee leib väiksemateks tükkideks ja peenesta köögikombainis, masina puudumisel võid leiva ka riivida. Sega juurde pisut Cayenne’i pipart – see toob röstimisel leiva maitset paremini esile.

Laota leivapuru ühtlase kihina ahjuplaadile ja rösti leib 160 kraadi juures krõbedaks. Ära unusta leivapuru aeg-ajalt segamast, kuna nii väldid kõrbemisohtu ja aitad kaasa riivleiva ühtlasemale küpsemisele.

Kasuta riivleiba supis

100 g riivjuustu

100 g riivitud leiba

näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit

hakitud peterselli

1 l köögiviljapuljongit

1 sl võid

2 muna

Sega kokku riivjuust, -leib, muskaatpähkel ja petersell. Vala juurde kuum puljong ja kuumuta paar minutit. Klopi munad lahti ja lisa aeglaselt, kogu aeg segades supi sisse. Serveeri.

... ja biskviitpõhjas

3 muna

1,5 dl suhkrut

1 dl riivleiba

1 dl kartulitärklist

1 tl küpsetuspulbrit

Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud riivleib ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24 × 35 cm) ja küpseta 225 kraadi juures umbes 5–7 minutit või kuni küpsetis on pealt kuldpruun. Kummuta biskviitpõhi tuhksuhkruga kaetud alusele, kata meelepärase täidisega ja keera küpsetis rullbiskviidiks.