Tee leib väiksemateks tükkideks ja peenesta köögikombainis, masina puudumisel võid leiva ka riivida. Sega juurde pisut Cayenne’i pipart – see toob röstimisel leiva maitset paremini esile.
Laota leivapuru ühtlase kihina ahjuplaadile ja rösti leib 160 kraadi juures krõbedaks. Ära unusta leivapuru aeg-ajalt segamast, kuna nii väldid kõrbemisohtu ja aitad kaasa riivleiva ühtlasemale küpsemisele.
Kasuta riivleiba supis
100 g riivjuustu
100 g riivitud leiba
näpuotsatäis jahvatatud muskaatpähklit
hakitud peterselli
1 l köögiviljapuljongit
1 sl võid
2 muna
Sega kokku riivjuust, -leib, muskaatpähkel ja petersell. Vala juurde kuum puljong ja kuumuta paar minutit. Klopi munad lahti ja lisa aeglaselt, kogu aeg segades supi sisse. Serveeri.
... ja biskviitpõhjas
3 muna
1,5 dl suhkrut
1 dl riivleiba
1 dl kartulitärklist
1 tl küpsetuspulbrit
Mikserda munad suhkruga heledaks vahuks. Lisa munavahule küpsetuspulbriga segatud riivleib ja kartulitärklis ning sega ettevaatlikult. Kalla tainas küpsetuspaberiga vooderdatud ahjuplaadile (24 × 35 cm) ja küpseta 225 kraadi juures umbes 5–7 minutit või kuni küpsetis on pealt kuldpruun. Kummuta biskviitpõhi tuhksuhkruga kaetud alusele, kata meelepärase täidisega ja keera küpsetis rullbiskviidiks.
Kommentaarid (0)