LeivakreemFoto: Ragne Värk, Erakogu
Toiduuudised
15. oktoober 2018, 15:36

Mida teha kõvaks läinud leivaga? (2)

Viimased viilud leivast kipuvad tihti ära kuivama. Pole hullu, need saab ära kasutada mõnusates ja maitsvates leivatoitudes!
Leivakreem Foto: Ragne Värk, Erakogu

Leiva-šokolaadikreem

Magustoit, mis meenutab maitselt šokolaadikooki. Võimalusel valmista see dessert tumedast leivast, nõnda on lõpptulemus maitserohkem.

Mitmele: 4-le

Valmistamisaeg: 30 min

150 g musta leiba

150 g vett

näpuotsatäis kaneeli

100 g piimašokolaadi

peotäis sarapuupähkleid

1,5 dl vahukoort

soovi korral väike sorts rummi

Pudista leib käte vahel väiksemaks ja pane koos veega potti. Kuumuta ühtlase segu saamiseni. Ära unusta aeg-ajalt segada. Lisa kaneel ja šokolaaditükid, sega šokolaadi sulamiseni. Puista hulka hakitud pähklid ja sega veel kord. Lase jahtuda.

Vahusta koor, lisa jahtunud leivasegu vahukoorele ja sega, kuni saad ühtlase massi. Soovi korral maitsesta rummiga. Jaota kreem klaasidesse, kaunista meelepäraselt ja hoia serveerimiseni jahedas.

Leivapudi Foto: Ragne Värk, Erakogu

Nostalgiline leivapudi

Pisut vanaaegse ja lapsepõlvemaitsetest inspireeritud retsepti teevad tänapäevaseks moodsad lisandid.

Mitmele: 4-le

Valmistamisaeg: 30 min

1 banaan

2 dl keefirit

200 g leiba

2 sl võid

2-4 tl pruuni suhkrut

0,5 tl kaneeli

4 sl õunamoosi

peotäis rosinaid

Purusta kahvliga banaan, vala juurde keefir ja sega.

Lõika leib kuubikuteks. Prae leivakuubikuid võis mõni minut, lisa pannile suhkur ja kaneel ning kuumuta aeg-ajalt segades veel mõni minut, et leib saaks maitseainetega kokku. Jaota leivakuubikud kaussidesse, lisa moos ja rosinad ning vala peale keefirisegu. Serveeri.