Leiva-šokolaadikreem
Magustoit, mis meenutab maitselt šokolaadikooki. Võimalusel valmista see dessert tumedast leivast, nõnda on lõpptulemus maitserohkem.
Mitmele: 4-le
Valmistamisaeg: 30 min
150 g musta leiba
150 g vett
näpuotsatäis kaneeli
100 g piimašokolaadi
peotäis sarapuupähkleid
1,5 dl vahukoort
soovi korral väike sorts rummi
Pudista leib käte vahel väiksemaks ja pane koos veega potti. Kuumuta ühtlase segu saamiseni. Ära unusta aeg-ajalt segada. Lisa kaneel ja šokolaaditükid, sega šokolaadi sulamiseni. Puista hulka hakitud pähklid ja sega veel kord. Lase jahtuda.
Vahusta koor, lisa jahtunud leivasegu vahukoorele ja sega, kuni saad ühtlase massi. Soovi korral maitsesta rummiga. Jaota kreem klaasidesse, kaunista meelepäraselt ja hoia serveerimiseni jahedas.
Nostalgiline leivapudi
Pisut vanaaegse ja lapsepõlvemaitsetest inspireeritud retsepti teevad tänapäevaseks moodsad lisandid.
Mitmele: 4-le
Valmistamisaeg: 30 min
1 banaan
2 dl keefirit
200 g leiba
2 sl võid
2-4 tl pruuni suhkrut
0,5 tl kaneeli
4 sl õunamoosi
peotäis rosinaid
Purusta kahvliga banaan, vala juurde keefir ja sega.
Lõika leib kuubikuteks. Prae leivakuubikuid võis mõni minut, lisa pannile suhkur ja kaneel ning kuumuta aeg-ajalt segades veel mõni minut, et leib saaks maitseainetega kokku. Jaota leivakuubikud kaussidesse, lisa moos ja rosinad ning vala peale keefirisegu. Serveeri.
Kommentaarid