Foto: Pixabay
Toiduuudised
8. oktoober 2018, 19:49

JAMA VÄRK: 7 põhjust, miks ei tohiks tarbida ketšupit (2)

Men’s Health vahendab kellegi ketšupivihkaja põhjendusi-selgitusi, miks mitte keegi, mitte kunagi ja mitte mingitel tingimustel ei tohiks seda punast ollust pruukida. Mõni on isegi tõsiseltvõetav. Aga üldiselt – liiga tõsiselt ei maksa neid etteheiteid võtta ja laseme siiski hea maitsta, kindlasti küll võimalikul kvaliteetsel ketšupil, mis ka päriselt tomatit sisaldab.

1. Kõrge suhkrusisaldus

Üksainus supilusikatäis ketšupit sisaldab rohkem suhkrut kui šokolaadiküpsis: 3,7 grammi.

2. See lööb kõik teised maitsed üle

Üks ketšupi peamisi koostisosi on suhkur ja see jätab oma jälje kõigele, millega kokku puutub. Hapukad, vürtsised ja muud maitsenoodid mattuvad suhkrususe alla.

3. Sel on jama tekstuur

Majonees on kreemjas, sinep siidine. Aga ketšup? Mõtle sellele lärtsuvale häälele, mis tekib, kui seda ollust pudelist välja pigistatakse. Tekstuur on üsna hääle vääriline.

4. Lõhn

Natuke rääsunud tomatilõhn on tuntav isegi siis, kui sa pole ketšupile väga lähedal. Ja see püsib tundliku nina jaoks õhus tundide kaupa.

6. Selle eest ei pääse

Ketšupivihkajal on väljas söömas käia päris raske, sest ikka ja alati tuuakse koos toitudega lauda ka pudel seda punast ollust.

7. Ketšup on paljude jaoks kinnisidee

Teadaolevalt müüakse USAs aastas 800 miljoni dollari eest ketšupit.

8. See ei sobi hotdogi juurde

Jah, ainult sinep või majonees.